Členové výboru LIBE pro občanské svobody navštíví uprchlické tábory v Calais

EU_uprchlici_migrace.jpg

Brusel – Delegace 9 europoslanců z Výboru LIBE pro občanské svobody včetně českého europoslance Tomáše Zdechovského, navštíví ve středu 13. července uprchlické tábory u francouzského města Calais. Poslanci se zde setkají nejen se samotnými migranty, kteří se snaží přesunout z Francie do Velké Británie, ale i se zástupci místních úřadů, nevládních organizací a francouzsko-britských úřadů v oblasti správy hranic. Cílem delegace je posoudit situaci přímo na místě.

V současné době je v plném proudu revize evropského azylového systému, včetně důkladné aktualizace dublinských usnesení určujících, která země EU odpovídá za vyřízení žádosti o azyl. Představitelé EU také řeší, jak co nejefektivněji posílit kontroly na vnějších hranicích EU a způsoby, jak vracet do původních zemí migranty nesplňující kritéria pro udělení mezinárodní ochrany. Zjištění delegace se proto promítnou do další legislativní práce Komise.

S dotazy se můžete obrátit přímo na europoslance Tomáše Zdechovského.